ЦЕНТР
ПРОТИПОЖЕЖНОГО
ЗАХИСТУ
УВІМКНИ БЕЗПЕКУ!
Центр протипожежного захисту "ФЕНІКС" - це широкий спектр протипожежних послуг.
Комплексні професійні рішення в оптимальні терміни! Ми працюємо задля Вашої безпеки!

детальніше
Роботи та послуги протипожежного призначенняДокументальне та методичне забезпеченняПостачання протипожежного обладнанняКомплексне обслуговування об'єктівМонтаж та проектування СКС (СКУД, Домофонів, Відеоспостереження)
Добровільні пожежні дружини

З метою залучення працівників до проведення заходів щодо запобігання пожежам, організаціїї їх гасіння на підприємствах створюються добровільні пожежні дружини (команди.
Порядок створення, завдання, функції, права і обов'язки начальників та членів добровільної пожежної дружини (команди), а також  умови матеріально-технічного забезпечення, визначає Інструкція про порядок створення та організацію діяльності добровільної пожежної дружини (команди). 
   
Члени добровільної пожежної дружини забов'язані здійснювати заходи із запобігання виникненню пожеж; мати спеціальні знання в обсязі, необхідному для виконання покладених обов'язків у складі ДПД (ДПК), відвідувати заняття згідно з розкладом; проводити агітаційно-роз'яснювальну роботу з метою недопущення виникнення пожеж та загибелі на них людей; дотримуватися вимог законодавства, дисципліни, охорони праці, дбайливо ставитися до майна ДПД (ДПК), утримувати у справному стані пожежну техніку та пожежно-технічне спорядження; знати розміщення джерел протипожежного водопостачання, систем автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння, систем димовидалення, первинних засобів пожежогасіння та інших технічних засобів, правила застосування та вміти використовувати їх при гасінні пожеж; знати способи оповіщення населення та (або) працівників підприємств про пожежу; викликати підрозділи МНС при виникненні пожежі; знати свої обов'язки.
 
ДПД – найбільш ефективне добровільне протипожежне формування яке здатне ліквідувати  пожежу з допомогою первинних засобів пожежогасіння на початковому етапі її розвитку  з мінімальними затратами. Якщо пожежу не ліквідувати на стадії нестійкої інтенсивності горіння то в подальшому ця інтенсивність зростає і наступає лавиноподібний процес, який супроводжується тяжкими наслідками та значними матеріальними збитками.

Розрахунки вказують на те, що підрозділи Державної пожежної охорони за викликом зможуть прибути на об’єкт в міській місцевості тільки через 20-30 хвилин з моменту виникнення пожежі, в сільські місцевості час слідування до місця виклику інколи рахується годинами. За таких умов пожежі часто набувають піку свого розвитку, завдаючи непоправимих збитків.

Тож пам’ятайте: - Ваша безпека в Ваших руках. Створюйте добровільні пожежні дружини. Етапи створення та діяльності ДПД відображені в документах на нашому сайті.

Центр протипожежного захисту пропонує Вам методичну допомогу на всіх етапах діяльності добровільної пожежної дружини
Допомога передбачає підготовку членів ДПД та послуги страхової компанії, яка запропонує Вам найбільш вигідні умови страхування  у відповідності до ПКМ від від 3 квітня 1995 р. N232.
 

Керівні документи:
Центр протипожежного захисту, 2011 © Всі права звстережено    Про центр Послуги Партнерам Контакти
Разроблено в студії GLORANCE